!!! POZOR !!!
Poštovné zdarma pri nákupe nad 50,-Eur / 1300,- CZK - službou PACKETA - platí až do odvolania !!! Pred tým, ako si objednáte živé zviera z našej ponuky, je nevyhnutné si najprv prečítať naše dodacie podmienky !!! Zasielame do celej EU ! V prípade nočných teplôt pod 5 °C je nevyhnutné si do balíka prikúpiť HEAT PACK - Výhrevné vrecko z našej ponuky !!!

Phidippus Ardens

   Predstavujeme Vám ďalšieho člena našej chovnej rodiny – Phidippus Ardens, fascinujúcu skákavku, ktorá na prvý pohľad zaujme nielen svojím jedinečným sfarbením, ale aj pôsobivým správaním. Čo robí tento druh obzvlášť zvláštnym je to, že je to prvý druh skákavky v našom chove, pri ktorom samce nie sú v žiadnom prípade horšie sfarbené, alebo menej atraktívne, ako samičky.

   Zvláštnosťou Phidippus Ardens je aj to, že jednotlivé pohlavia tohto druhu nemožno rozlíšiť podľa farby chelicer, pretože sú modro-tyrkysové u oboch. Na určenie pohlavia  sa používa jediný optický znak, najmä ak sú skákavky subadultné  alebo dospelé, a to sfarbenie brucha. Samce sa pýšia jasne červeným bruškom, zatiaľ čo samice majú bruško tmavo červené  s nápadnou čiernou čiarou cez chrbtovú časť. Tieto rozdiely sú najužitočnejšie pri presnom určovaní pohlavia jedinca.

   Phidippus Ardens, tiež známa ako "ohnivá skákavka", pochádza zo slnečných oblastí USA a Mexika. Ich nápadné sfarbenie z nich robí skutočnú pastvu pre oči. Dorastá do veľkosti 2 cm a je vhodná aj pre začiatočníka. Teplota by sa mala pohybovať okolo 26-28 stupňov.

Cookies

Aby sme mohli lepšie analyzovať používanie našej webovej stránky, vylepšovať ju a tým zvyšovať Váš užívateľský komfort a tiež Vám lepšie ponúknuť naše produkty, radi by sme využívali súbory cookies. Pokiaľ s tým súhlasíte, prosíme kliknite na tlačidlo „Súhlasím”.