!!! POZOR !!!
Poštovné zdarma pri nákupe nad 50,-Eur / 1300,- CZK - službou PACKETA - platí až do odvolania !!! Pred tým, ako si objednáte živé zviera z našej ponuky, je nevyhnutné si najprv prečítať naše dodacie podmienky !!! Zasielame do celej EU ! V prípade nočných teplôt pod 5 °C je nevyhnutné si do balíka prikúpiť HEAT PACK - Výhrevné vrecko z našej ponuky !!!

Plexippus Paykulli

   Pochádza z juhovýchodnej Ázie, ale rozšírila sa aj do iných častí sveta a zemegule. Druh bol zavlečený do Ameriky, kde sa vyskytuje od južných Spojených štátov po Paraguaj a taktiež v Austrálii. V Spojených štátoch sa nazýva Pantropický skákajúci pavúk. Zvyčajne sa spája s budovami a možno ho nájsť v blízkosti svetelných zdrojov zachytávajúcich hmyz priťahovaný svetlom.
   Plexippus Paykulli je robustný, s vysoko položenou hlavohruďou. Je pokrytá krátkymi sivastými chĺpkami s niekedy dramatickými akcentmi červenej u samca. Samice majú dĺžku tela 9 až 12 mm, zatiaľ čo samci 9 až 11 mm. Pohlavia sa dajú ľahko rozlíšiť, pretože samce majú čierny vrch tela a brucho so širokým bielym stredovým pruhom, ďalším širokým bielym pruhom na oboch stranách a párom bielych škvŕn blízko zadného konca brucha. Prúžok pokračuje k predným očiam, takže tvár má tri biele pruhy na čiernom pozadí. Samica je hnedošedá, hlavohruď je tmavšia, najmä okolo očí, so širokým trieslovým pruhom, ktorý sa tiahne až na brucho, kde sa láme na dva. Na oboch stranách zadného konca brucha sú dve biele škvrny. Nedospelé pavúky pripomínajú samice.

Chov je nenáročný. Ideálna teplota je 25-30 stupňov a vlhkosť postačuje okolo 50-60 %. Plexippus Paykulli sú nesmierne inteligentné, zvedavé a rýchle skákavky. Pri manipulácii treba mať zvýšenú pozornosť, nakoľko v prípade strachu dokážu dokonale a inteligentne uniknúť !

Cookies

Aby sme mohli lepšie analyzovať používanie našej webovej stránky, vylepšovať ju a tým zvyšovať Váš užívateľský komfort a tiež Vám lepšie ponúknuť naše produkty, radi by sme využívali súbory cookies. Pokiaľ s tým súhlasíte, prosíme kliknite na tlačidlo „Súhlasím”.